Kenmore Residence

Project Description

The project consisted of a modernisation of the existing 1990’s built residence through the refurbishment of the Entry, Kitchen, Living space and the addition of a new outdoor living space which connects seamlessly with the use of sliding stacker doors that retract fully into the wall cavity.

The front entry received the addition of an entry pool and water feature along with subtropical landscaping as designed by Matt Franzmann of Form Landscape Design, one of Brisbane’s leading landscape architects. The construction of this design was undertaken by the team at Rycon Constructions. This element of work consisted of a formed pool with off form concrete steps that were tiled and highlighted with LED lighting. The entry was tiled using Italian Sicis tiles and enhanced with the use of a sheer descent water feature and LED lighting.

A seamless flat roof was added to the entry with prefinished cedar to the soffit to add warmth to the walkway. At the end of the walkway a new pivot New Guinea Rosewood was fitted which is further highlighted by the installation of custom designed handmade steel security gate.

 

Internal areas were also highlighted by adding a coffered veneer ceiling to the formal living area this also added warmth to this space. The existing black butt timber floor was stained and re-polished to a french oak finish to add character and warmth to this internal space.

A dark kitchen was designed and fitted with the addition of high end finishing touches such as marble and stainless steel bench tops make this a kitchen you want to work in.

The use of timeless materials throughout the entire home has given it a classic feel while maintaining a modern aesthetic.

Renovation, Pool and landscape

A Fine example of all aspects of the project been undertaken by RYCON as a single point of contact to the client from renovation through to Pool & landscape works.

Date

November 2014 Completion

Category

architecture, bathrooms, kitchens, pools & landscapes, renovations